NETWERK

LOST werkt intensief samen met haar aangesloten verenigingen. We maken kennisuitwisseling mogelijk en daarnaast is LOST de schakel tussen haar externe partners en de verenigingen. Dit doen we onder andere door brainstorm avonden te organiseren, en onze andere drie activiteiten waarover je meer kan lezen onder het kopje ACTIVITEITEN. Daarnaast is LOST een interne database gestart met relevante documenten, welke toegangelijk is voor alle verenigingen.

Ben jij een student met liefde voor theater en wil jij toneel spelen tijdens je studententijd? Bekijk dan snel welke vereniging in jou studentenstad zit.

ONZE AANGESLOTEN VERENIGINGEN

Alles is drama

Maastricht

“Alles is Drama combines the passion for theatre with the community atmosphere of an association. Every year we organize three productions and many different courses. Our members act and participate in courses, but also work hard together behind the scenes. Next to that, there is always going to be someone who is up for a fun night out!”

Augustijns theater 

Leiden

“Alles is Drama combines the passion for theatre with the community atmosphere of an association. Every year we organize three productions and many different courses. Our members act and participate in courses, but also work hard together behind the scenes. Next to that, there is always going to be someone who is up for a fun night out!”

Cuculum

Leiden

“Cuculum is de enige onafhankelijke studententoneelvereniging in Leiden. Dé vereniging in Leiden, waarin theater perfect met gezelligheid gecombineerd wordt! Elke woensdag repeteer je met je groep en hierna wordt er altijd gezellig geborreld. Ook worden er veel activiteiten naast repetities georganiseerd zoals het gala, etentjes en uitstapjes. Al deze activiteiten worden georganiseerd door de commissies. Bij ons is er geen ontgroeningen en zijn er geen verplichtingen, maar wel voor 100% het plezier van een studentenvereniging! “​

BST De Derde Akte

Breda

“BST De Derde Akte is dé studenten- theatervereniging van Breda. Jaarlijks worden er een aantal voorstellingen geproduceerd, zowel bestaand als zelfgeschreven; voor en door studenten. Er is Engels en Nederlandstalig toneel, musical en andere theater gerelateerde activiteiten. De leden houden zich buiten hun studie om bezig met acteren, techniek, artistieke en zakelijke aspecten van producties. Plezier en ontwikkeling staan centraal en theater is wat ons bindt. “

E.S.T.V. Doppio

Eindhoven

“Doppio is dé studenten toneelvereniging van Eindhoven. Elk jaar kun je je inschrijven om mee te doen aan een productie met teksttheater, cabaret, montage, fysiek theater en nog veel meer. Onze enthousiaste en professionele regisseurs werken samen met onze leden hard om elk jaar weer prachtige voorstellingen op de planken te zetten. Bij Doppio geloven we dat iedereen theater kan spelen. Ook jij!

Groninger Studenten Toneel

Groningen

“Groninger Studenten Toneel is dé studententoneelvereniging van Groningen. Het is een vereniging voor en door studenten. Naast de halfjaarlijkse producties en theatercursussen hebben we regelmatig borrels en activiteiten. Wat wij bieden is een mix van theater en gezelligheid, waar iedereen vrijblijvend aan mee kan doen. En: je kunt elk moment van het jaar lid worden! “

NEST

Twente

“Acteren, zingen, dansen? Bij NEST kan het allemaal! NEST is de theatervereniging voor alle studenten en medewerkers van de Universiteit Twente en het Saxion die willen beginnen of doorgroeien in de wereld van het theater. We repeteren elke donderdagavond en houden ons dan bezig met het opzetten van musicals en het spelen van toneelstukken. Daarnaast geven we ook lessen in alle technieken die je nodig kan hebben op het podium. Wij volgen de eeuwenoude wijsheid: ‘het is niet het resultaat dat telt, maar de weg er naartoe’. Ons doel is dan ook om onze leden zoveel mogelijk te leren en het beste uit ze te halen.

op Hoop van Zegen

Nijmegen

“Op hoop van Zegenbieden cursussen, workshops en theaterproducties aan de Nijmeegse studenten aan. Je hebt twee keer per jaar de mogelijkheid om in te stromen in een cursusgroep: in september en januari. We hopen dat onze vereniging hierdoor toegankelijk is voor iedereen die in zijn/haar studententijd theater wil spelen. Ook geven wij workshops aan externe partijen, zodat zij kennis kunnen maken met theater. Naast de theatercursus of productiegroep, hebben leden de mogelijkheid aan onze maandelijkse borrels en maandelijkse activiteiten deel te nemen.

RISK Toneel

Rotterdam

RISK Toneel is dé toneelvereniging voor studenten die gezelligheid met theater willen combineren. Jaarlijks maken onze leden onder leiding van professionele regisseurs verschillende producties. De stukken hebben uiteenlopende thema’s en stijlen, waardoor er altijd wel een groep is voor jou! Naast het acteren worden er door de commissies feestjes, spelletjesavonden, themaborrels en andere vrijblijvende activiteiten georganiseerd. Bovendien gaan we elke dinsdag na de repetities samen borrelen.

 

STA!

Amsterdam

“STA! is een studentenvereniging voor iedereen die van gezelligheid en toneelspelen houdt: een combinatie die STA! uniek maakt onder studentenverenigingen in Amsterdam en de rest van Nederland. Of je nu iets leuks wilt doen naast je opleiding tot acteur of nog totaal geen ervaring hebt met toneelspelen; bij ons is iedere student welkom.

Ieder jaar zetten groepen spelers onder leiding van verschillende regisseurs weer een hoop knallende voorstellingen neer. Daarnaast bieden wij ook nog andere theater gerelateerde activiteiten aan en als we niet op de planken staan is gezelligheid bij ons van groot belang met feestjes, weekenden en reisjes; alles kan en niks moet.”

STUK

Utrecht

“STV STUK is dé onafhankelijke studenten toneelvereniging voor studenten in de stad Utrecht. We zijn er voor elke student met een liefde voor toneel, of je nou op het podium wil staan of liever achter de schermen. Ervaring is bij ons niet verplicht! Daarnaast zijn we er voor een heleboel gezelligheid. Ontdek samen met ons waar jouw talenten liggen en maak van het theater je tweede thuis!”

Virgiel Theater

Delft

“Virgiel Theater is een theatergezelschap uit Delft dat onderdeel is van de Katholieke Studentenvereniging Sanctus Virgilius. Onder de organisatie van een 6 koppige studentencommissie, met een groep van rond de zestig studenten wordt er jaarlijks de grootste studententheaterproductie van Nederland neergezet en opgevoerd in Theater de Veste. In het Lustrumjaar van 2017 werd de productie ‘Shrek’ opgevoerd in het AFAS Circustheater. Deze groep studenten vormt een eigen cast, band en decor- en kostuumteam. Op deze manier wordt het gehele stuk door de studenten zelf gecreëerd met begeleiding van een professionele regisseur, dirigent, correpetitor en choreograaf.”

W.S.T.V. ‘Pierrot et Colombine”

Wageningen

“De Wageningsche Studenten Tooneel Vereeniging ‘Pierrot et Colombine’ bindt haar Leden door de schone kunst van het plankenspel voortdurend uit te werken en te spreiden. Als ondervereniging van de W.S.V. Ceres geeft de rood-zwarte ruit Leden de ruimte om zich zowel persoonlijk als in groepsverband te ontwikkelen; Tooneelspelen is ontdekken van emoties, houdingen en bewustzijn van elkaar, maar bovenal de kunst om de geest uit te dagen en deze te bespelen. Naast de studentenvoorstellingen treedt de Vereeniging ook voor alle inwoners van Wageningen al menig jaren op. Ons repetoire reikt van klassieke tragedie tot moderne klucht, van welke u traditioneel een productie in het voorjaar kunt aanschouwen.

Zuydwind

Heerlen

Theatergroep Zuydwind combineert passie voor theater met de gemeenschapssfeer van een vereniging. Elk jaar organiseren we een productie en een cursus. Onze leden acteren en nemen deel aan een cursus, maar werken ook hard samen achter de schermen. Daarnaast zal er altijd wel iemand zijn die zin heeft in een leuke avond!