Vacature: Stagaire – STV STUK

Vacature: Stagiaire regisseur of theaterdocent gezocht

Studenten Toneelvereniging STUK is een studentenvereniging die Utrechtse studenten met liefde voor theater verbindt. We zijn een jonge vereniging die gerund wordt voor en door studenten. Sinds 2018 hebben wij verschillende producties op de planken gezet, die variëren van musicals tot teksttheater. Komend jaar hopen zullen wij weer verschillende producties neerzetten en daar zoeken wij stagiaires regie of docent theater voor. Ook staan wij open voor studenten die (werk)ervaring willen doen.

Wij zoeken meerdere stagiaires die samen met een aantal studenten een voorstelling willen maken. Je hebt als regisseur bij STUK veel artistieke vrijheid. Het is mogelijk om je afstudeervoorstelling bij ons te maken, of een gewone productie. Er zijn meerdere periodes in het jaar beschikbaar voor wanneer het repetitieproces en de voorstelling kunnen plaatsvinden. De repetities duren tweeënhalf uur tot drie uur en zullen plaatsvinden op een doordeweekse avond. In totaal zullen er 20 tot 24 repetities zijn voor een voorstelling. Dit zal een vaste avond in de week zijn die wij samen met u kunnen afstemmen. Uiteindelijk wordt toegewerkt naar een voorstelling die minimaal twee keer zal worden opgevoerd in theater in Utrecht. 

Wat zoeken wij: 

  • Je bent student aan een theateropleiding. 
  • Iemand die affiniteit heeft met de doelgroep studenten.
  • Een concept voor een voorstelling of lessenreeks.
  • Je bent één doordeweekse avond per week beschikbaar voor een bepaalde periode. Welke periode dit gaat worden, valt te overleggen. 
  • Beschikbaar op een van de volgende voorstellingsdata: 7 & 8 maart, 28 & 29 maart.

Wat bieden wij: 

  • De mogelijkheid om je eigen stuk te regisseren, dit stuk zal minimaal tweemaal spelen
  • Alle logistieke aspecten (bijv. zaalhuur, deelnemers etc.).
  • Een groep enthousiaste studenten die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van theater.
  • Een stagevergoeding van 420 euro. 

Ben je enthousiast geworden van deze vacature en lijkt het je leuk een gave productie neer te zetten bij STV STUK te komen geven? Stuur dan een mail naar productie@stvstuk.nl met daarin: jouw motivatie, CV en eventueel een uitgewerkt concept. De Deadline voor het insturen van dit alles is 22 juni 2024.

Voor vragen of meer informatie over de vacature kun je ook een mail sturen naar productie@stvstuk.nl